Dezvăluiri șoc despre jandarmul (cămătar) Corcodel

România TV are imagini exclusive cu supercombinele de peste o sută de mii de euro bucata, cu tractoarele moderne şi cu o sută de hectare de pământ in mijlocul Bărăganului, toate aparţinând cămătarului Marian Corcodel. Fermierul care se mândreşte cu averea crescută peste noapte în comuna Bragadiru din Teleorman este chiar fostul şef peste jandarmi arestat zilele trecute. Mut de uimire, viceprimarul comunei spune că jandarmul Corcodel e mai tare decât Nuţu Cămătaru. Urmăriţi un material filmat cu camera ascunsă. 

O pagină întreagă din registrul agricol al Primăriei Bragadiru îi este dedicată colonelului Corcodel, arestat de curând pentru camătă. Un funcţionar ne confirmă că suprafaţa pe care şeful jandarmilor a pus mâna a sărit de 100 de hectare.

Toţi sătenii din Bragadiru ştiu unde este ferma lui Corcodel. Şi viceprimarul comunei spune că a auzit de ferma jandarmului şef Corcodel.

Marian Corcodel, şeful bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) sub acuzaţia de cămătărie şi şantaj, el urmând să fie prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT susțin că șeful Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, dădea bani cu camătă subordonaților săi, sumele ajungând și la zeci de mii de euro, cu dobânzi cuprinse între 10 și 20%.

Marian Corcodel a fost reținut de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și camătă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2011, Marian Corcodel, comandantul Bazei de Administrare și Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cu gradul de colonel, folosindu-se de influența pe care o exercita asupra unor subordonați, uzând în mod nelegal de prerogativele funcției sale, a constituit un grup infracțional organizat la care au aderat persoane aflate în subordinea sa directă, și anume suspecții P.I.D., B.G.A. și E.P.I., dar și alte persoane, ce au calitatea de militari, scopul acestui grup infracțional fiind săvârșirea în mod repetat, printre altele, a unor infracțiuni de camătă, dar și delapidare.

„Beneficiarii” împrumuturilor cu dobândă, acordate în afara cadrului legal, erau, în general, subordonați ai lui Marian Corcodel sau persoane din cercul său relațional, iar sumele împrumutate erau cuprinse între câteva sute de euro și câteva mii, uneori chiar și zeci de mii de euro. Marian Corcodel a perceput dobânzi cuprinse între 10 și 20% din valoare, iar în cazul în care debitorii ajungeau în imposibilitatea de a achita camăta, aceștia erau executați silit.

Ancheta DIICOT a evidențiat faptul că, de multe ori, dobânzile achitate de debitori erau remise suspecților P.I.D., B.G.A. ori altor membri ai grupului infracțional, care predau ulterior sumele de bani lui Marian Corcodel. De altfel, la nivel Bazei de Administrare și Deservire era răspândită expresia „are cardul la Corcodel” (la propriu) pentru a ilustra o persoană îndatorată financiar, sau „Banca Română de Comerț Corcodel”.

Procurorii mai susțin că Marian Corcodel a dispus unor subordonați să-și însușească importante cantități de combustibil (motorină) de la stația de carburant a parcului auto al unității, combustibil scos ilegal din unitate și transportat în alte locații.

DIICOT mai arată că faptele săvârșite de Marian Corcodel și gruparea acestuia au fost aduse de mai mulți lucrători ai Jandarmeriei și la cunoștința lui Octavian Cristescu, comisar șef, angajat al fostului Departament de Informații și Protecție Internă (în prezent Direcția Generală de Protecție Internă a MAI), însă acesta nu a raportat mai departe informațiile. Mai mult, acesta a sprijinit în mod constant și conștient activitățile infracționale derulate de Marian Corcodel, acordându-i protecția necesară, cât și consilierea în unele situații.

La perchezițiile efectuate joi, procurorii DIICOT au găsit în biroul lui Marian Corcodel și în alte spații de la Baza de Administrare și Deservire din cadrul IGJR foarte multe contracte de împrumut, atât în formă autentică, cât și înscrisuri sub semnătură privată, dar și agende și notițe deținute de membrii grupării, pentru a avea o evidență strictă atât a debitorilor, cât și a sumelor de bani ce au fost remise sau urmau a fi remise cu titlu de dobândă (camătă).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.