Directorii de penitenciare, mandat pe patru ani!

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la finalul întâlnirii cu sindicatele angajaţilor din penitenciare, că va propune, prin modificarea statutului funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), ca directorii de penitenciare să nu mai aibă mandat de conducere pe perioadă nedeterminată, ci pe patru ani, susţinând că ar trebui lăsată şi altor angajaţi posibilitatea de a ocupa funcţii de conducere.

„Am convenit ca cei care ocupă posturi de conducere în penitenciare, directorii, care au un mandat pe perioada nedeterminată, prin modificarea statutului, vom propune mandat determinat pe patru ani. Trebuie lăsată posibilitatea şi altor angajaţi din ANP să ocupe funcţia de director. Că dacă unul ocupă funcţia nelimitat, până iese la pensie, lipseşti pe altul de această posibilitate”, a declarat ministrul Justiţiei.

El a adăugat că, în condiţiile în care nu există un program de pregătire pentru directorii de penitenciare, de la 1 octombrie vor fi organizate cursuri de formare în managementul penitenciarelor.

„Dacă la magistraţi avem pregătirea de bază la INM la doi ani şi pregătirea continuă o dată la trei ani, cei din ANP nu au această pregătire nici de bază, nici continuă. De la 1 octombrie, ne-am propus să începem cursuri de formare în managementul penitenciarelor pentru cei care astăzi au funcţii şi o rezervă de personal de resurse umane pentru cei care îşi doresc să ocupe funcţii de conducere”, a mai spus Toader, citat de News.ro.

Ministrul a susţinut că va coordona personal ANP, pentru a fi în legătură directă cu directorii de penitenciare.

„Nu înseamnă că mă substitui directorilor de penitenciare, ci că de la nivelul ministerului, eu mă voi ocupa direct de ANP, pentru ca eu, pe de-o parte, să fiu în directă legătură cu directorii şi conducerea penitenciarelor, să nu se interpună nimeni, iar dânşii să discute orice problemă cu mine”, a spus ministrul.

De asemenea, el a menţionat că a hotărât cu sindicatele să aibă întâlniri lunare, în prima zi de luni din fiecare lună.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.