Grevă iminentă în penitenciare

0

Angajații din penitenciare refuză să mai facă ore suplimentare și cer mărirea salariilor cu 10 %. Ei spun că vor mai asigura doar paza deţinuților și amenință cu greva.

Sunt nemulțumiți de atitudinea ministrului Justiției cu care au marți dimineață discuții despre situația  din închisori.

Înainte de începerea întâlnirii, Tudorel Toader a spus ca orice problemă reală are o soluționare favorabilă și că unii deținuți vor ieși mai devreme din închisori.

Ministrul Justiției a invitat la discuții sindicatele angajaților din penitenciare, după ce aceștia au anunțat proteste, nemulțumiți de numărul mare de ore suplimentare.

Săptămâna trecută, ministrul Justiției spunea că are în vedere două categorii de măsuri, astfel cum sunt prevăzute în hotărârea pilot. Măsuri privind situația concretă din penitenciare. Avem cele două penitenciare unde au fost demarate procedurile pentru construirea acestora. Avem măsuri pentru modernizarea penitenciarelor existente, pentru construcția unor pavilioane noi în cadrul penitenciarelor,  preluarea unor foste unități militare care nu mai pot fi folosite, dezafectate, care pot fi adaptate și transformate în unități  penitenciare, a declarat Tudorel Toader.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.