Totul despre implantul dentar

0

Implantul dentar se poate face la orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 și 90 de ani și este mult mai avantajos decât protezele fixe, afirmă medicul stomatolog Cristian Papandopol, de la Fundația Policlinici Sociale Regina Maria.

Medicul spune că, în prezent, se constată o creștere foarte mare a numărului celor care apelează la implanturi.

„Este un serviciu în creștere, pentru că pacientul român a aflat de acesta și începe să fie din ce în ce mai bine informat. Unul din beneficiile majore ale implantului este faptul că nu mai sacrificăm alți dinți, deci țesuturi naturale ale omului. Nu este dureros. Nici în procesul de vindecare nu există durere. Durerea se tratează medicamentos cu analgezice și antiinflamatoare. Bineînțeles, trebuie și un tratament cu antibiotic, pentru că implantul este și biomaterial și are un risc foarte mic de eșec”, explică dr. Cristian Papandopol, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, implantul dentar elimină durerile și disconfortul scoaterii protezelor. De asemenea, dinții fixați pe implanturi conferă siguranță și claritate vorbirii și se redă gustul alimentelor, întrucât nu au schelet metalic.

„Rolul implantului este de a înlocui rădăcina unui dinte. Deci, acolo unde rădăcina lipsește sau este aproape de a se pierde, putem să ne gândim să inserăm un implant. Bineînțeles, ca să inserăm un implant avem nevoie de os suficient, atât în înălțime, cât și în lățime. Când acest os lipsește, dacă starea generală de sănătate a pacientului permite — să nu aibă boli sistemice grave, diabet, boli autoimune — se poate insera un implant”, a detaliat medicul stomatolog.

Înainte de implant, pacientului i se face un examen clinic. „Pacienții tineri sunt mai puțin în pericol să aibă una din bolile acestea, dar vedem și la pacienți tineri din ce în ce mai multe cazuri cu diabet sau cu alte boli sistemice”, a afirmat Cristian Papandopol.

El a adăugat că statul nu oferă aproape niciun ajutor pentru pacienții care vor să apeleze la implanturi. Asigurările de sănătate, de fapt, nu prea acoperă servicii stomatologice, poate doar abonamentele medicale să mai poată ajuta această zonă de servicii medicale, a precizat medicul stomatolog.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.