Cum și-a bătut joc Fenechiu de stat…

Fostul ministru Relu Fenechiu a reușit să blocheze recuperarea prejudiciului cu ajutorul soției sale. Mariana Fenechiu a deschis un proces de partaj al bunurilor, fără însă să și divorțeze. Strategia i-a ținut departe de averea familiei pe executorii judecătorești și pe inspectorii Fiscului. În dosarele în care a fost condamnat fostul ministru, prejudiciul e de aproape 10 milioane de lei.

Fostul ministru al Transporturilor a fost găsit vinovat în două dosare penale, pentru un prejudiciu de 10 milioane de lei. Problema e că procurorii au pus sechestru pe bunurile lui Fenechiu, în valoare de doar 2 milioane de lei.

Chiar și așa, Fenechiu a reușit să iasă din penitenciar fără să dea înapoi un leu. Cheia a fost soția lui, Mariana Fenechiu. Ea a deschis un proces de partaj care durează de 3 ani și care a blocat executarea. Aceasta, pentru că Fiscul și executorii nu pot lua și partea din avere care aparține soției. Acum, se expertizează cât exact îi revine Marianei Fenechiu.

Fenechiu spune că el nu vrea să dea niciun ban până când statul nu îi dă înapoi transformatoarele pe care le-a vândut chiar statului la suprapreț.

Chiar dacă era în penitenciar și avea sechestru pe bunurile aflate pe numele lui, Fenechiu a reușit să își pună grosul averii la adăpost.

Din pricina unor lacune legislative, procurorii nu i-au putut pune sechestru pe acțiunile și pe averea firmelor sale. De exemplu, potrivit jurnaliștilor de la Centrul pentru Investigații Media, Fenechiu a cedat soției și fiului său acțiunile deținute la firma La Rocca. Apoi, compania Engeko, în care Fenechiu a rămas acționar, a transferat mai multe proprietăți către firma La Rocca, trecută pe numele soției și băiatului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.