Rex Tillerson dă asigurări americanilor!

0

Secretarul american de stat Rex Tillerson a încercat miercuri să tempereze îngrijorările după avertismentul sever transmis de președintele Donald Trump către Coreea de Nord, șeful diplomației americane afirmând că liderul de la Casa Albă încearcă doar să transmită un mesaj într-un limbaj care să fie bine înțeles de liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, informează agenția Reuters.

Adresându-se ziariștilor în avionul care-l aducea din Malaezia în insula americană Guam, amenințată anterior de regimul de Phenian cu un atac cu rachete, Tillerson a spus că nu crede în iminența unui asemenea atac.

”Cred că americanii pot să doarmă noaptea liniștiți, să nu se teamă de această retorică deosebită din ultimele zile”, a afirmat Tillerson.

„Coreea de Nord ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite. Li se va face față cu foc și furie cum n-a mai văzut lumea”, a declarat marți presei președintele american Donald Trump, în timp ce un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, citat de agenția oficială de presă KCNA, a spus că Phenianul „analizează cu atenție” planul unei lovituri asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului.

”Cred că ceea președintele tocmai a reafirmat este că SUA au capacitatea să se apere pe ea și pe aliații săi în fața oricărui atac și aceasta este ceea ce vom face”, a explicat Tillerson.

El a adăugat că în fața retoricii ”tot mai vocale și mai agresive” a Phenianului, ”ceea ce președintele (Trump) face este să transmită un mesaj puternic Coreii de Nord într-un limbaj pe care Kim Jong-Un îl poate înțelege, pentru că acesta pare să nu înțeleagă limbajul diplomatic”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.