Sute de artiști, la Festivalul „Doina Covurluiului”

Peste 300 de artiști din șase țări participă, în perioada 10-13 august, la cea de-a XII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor „Doina Covurluiului”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, directorul manifestării, Ion Chiciuc.

Potrivit sursei citate, la festivalul organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos Galați vor fi prezente ansambluri folclorice din Franța, Croația, Slovacia, Lituania și Ucraina. Din România au fost invitate ansamblurile Vetre Bihorene din Oradea, AromânDor din județul Tulcea, Mușețeanca din Brăila și Olympos din Galați, informează Agerpres.

Spectacolul de deschidere de joi va fi susținut de gazda festivalului, Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” al Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Managerul Centrului Cultural Dunărea de Jos, Florina Zaharia, a declarat că pentru organizarea acestui eveniment a fost alocată inițial suma de 150.000 lei, dar bugetul cheltuit va fi mai mic, pentru că trei delegații invitate nu vor mai veni. Este vorba de ansamblurile folclorice din Sri Lanka și Senegal, care nu au primit vize, în timp ce ansamblul folcloric din Turcia, invitat al doilea an consecutiv de Centrul Cultural Dunărea de Jos, nu a confirmat participarea, la fel ca și anul trecut.

Spectacolele se vor desfășura de joi și până duminică, între orele 19.30 și 23.00, pe scena amplasată în aer liber, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați, acolo unde organizatorii pun, gratuit, la dispoziția spectatorilor, peste 1.000 de scaune.

Intrarea este liberă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.