Anchetă parlamentară pe tema scumpirii energiei

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache îi răspunde lui Mihai Tudose în privinţa anchetei parlamentare cerute de premier pe tema activităţii ANRE şi spune, la RFI, că va exista fie o comisie de anchetă, fie o investigaţie realizată de comisiile de Industrii.

„Fără îndoială, da. Eu sunt la Parlament, aştept de la premier această scrisoare. Fie se va constitui o comisie de anchetă, fie comisiile reunite de Industrii, pentru că din câte ştiu eu, ANRE-ul este în coordonarea comisiilor de Industrii, comisiile de Industrii de la Cameră şi de la Senat vor face o astfel de anchetă, să vadă ce se întâmplă, pentru că aşa cum ştiţi, ANRE-ul este în coordonarea Parlamentului”, a spus Florin Iordache, întrebat dacă va exista o astfel de comisie de anchetă.

Întrebat cu ce s-ar solda ancheta parlamentară, Iordache a răspuns: “Cu un răspuns de la ANRE, ce s-a întâmplat şi care este un răspuns cu date şi cu documente, de ce creşte preţul, care sunt factorii care au dus la aceste creşteri, dacă nu cumva e o incompetenţă din partea ANRE-ului. Deci sunt nişte răspunsuri pe care cei care coordonează activitatea trebuie să le dea”, arată News.ro.

Primul-ministru Mihai Tudose a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că Executivul va cere Parlamentului să declanşeze o anchetă privind activitatea din ultimele luni a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, motivul nemulţumirii fiind suspedarea licitaţiei trimestriale pentru electricitatea necesară clienţilor beneficiari de serviciul universal, categorie care include clienţii casnici şi firmele mici, aferentă trimestrului al treilea al acestui an.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.