Maria Grapini, europarlamentarul care apără interesele românilor!

Share:

Pe fondul decredibilizării accentuate a clasei politice, există, din fericire, și lideri politici care continuă să se lupte pentru milioanele de români. Și care iau atitudine, în ciuda vacanței aleșilor, față de toate problemele stringente ale României acestor timpuri tot mai tulburi.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, rămâne cel mai fervent susținător al românismului, aici, la Bruxelles sau Strasbourg, europarlamentarul organizând periodic evenimente majore, cu și pentru semenii săi, invitând români la PE, promovând tradițiile, cultura, arta și muzica, ori de câte ori poate.

În timp ce colegii din PE sau parlamentarii de la București se află într-o vacanță prelungită, europarlamentarul Grapini adoptă puncte de vedere pe cât de tranșante, pe atât de pertinente, față de subiectele arzătoare ale societății românești.

Modul ferm în care l-a pus la punct pe liderul UDMR, Kelemen Hunor, care și-a permis neobrăzarea, în tonul arhicunoscut, de lezare abruptă a sentimentelor românești, cu un nedisimulat tupeu, să declare că „românii trebuie să accepte că noi nu vom putea și nici nu vrem să sărbătorim 2018’’ este lăudabil. Și arată, până la urmă, că există și români, tot mai puțini din păcate, care nu permit ca România să fie călcată în picioare de tot felul de specimene politice arogante și duplicitare care nu pot să renunțe la replicile jignitoare la adresa țării noastre.

“Stimabilule Kelemen Hunor, Centenarul Marii Unirii e sfânt pentru români! Va fi un regal adevărat, va răsuna țara asta în lung și în lat de sentimente naționale, vom râde și plânge împreună, cei cu inima română, cu sau fără voia dumneavoastră! Ați jignit un popor întreg, o țară care vă este casă, dumneavoastră și familiei dumneavoastră! Nu sunteți la prima declarație de acest fel, pesemne nici la ultima. Centenarul Marii Uniri, însă, nu este un lucru cu care să vă jucați perfid, nu e despre plăcuțe bilingve și limba maghiară în spitale, desi, dacă tot le-am invocat, vă reamintesc faptul că ROMÂNIA vi le-a dat, ROMÂNIA vi le-a legiferat! Centenarul Marii Uniri este despre ROMÂNI și despre ce au ei mai de preț: țară, pământ, credință, strămoși, cruci, morminte, biserici, limbă, mamă, tată! Vă asigur că marcarea celor 100 de ani va fi un moment atât de emoționant încât va răsuna toată țara, din Timiș până-n Botoșani, din Harghita până-n Constanța, din Covasna până-n Ialomița și, sunt sigură, ecourile vor zgudui până și Budapesta!”, i-a replicat impertinentului udemerist europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, care i-a solicitat acestuia, în numele milioanelor românilor, scuze publice.

La fel de incisivă a fost Maria Grapini și în scandalului vaccinurilor din România, ca și în cel al standardelor duble la produsele alimentare. Ba mai mult, Grapini a transmis umaniştilor din toată ţara să se prezinte la centrele de transfuzii şi să doneze sânge pentru oamenii aflaţi în suferinţă, ca o reacție normală față de criza cronică de sânge din spitalele din România.

“Nu putem sta cu mâinile încrucişate, când vorbim de viaţă şi de moarte! Am vorbit cu colegii mei din PPU-sl, din toată ţara, le-am transmis să-şi dovedească implicarea şi empatia, aşa cum au făcut-o şi în alte dăţi, să fie oameni pentru oameni! Am strâns rândurile, noi, umaniştii, pentru că situaţia este extrem de gravă! Am înţeles că, în Bucureşti, se recoltează 100 de pungi de sânge, pe zi, faţă de 250 de pungi, câte se recoltează într-o zi normală, desi spitalele au nevoie de…900 de pungi. Este momentul să luăm atitudine şi noi asta facem! M-aş bucura ca acest demers umanist să fie multiplicat, pentru că salvăm vieţi!”, a declarat Maria Grapini.

Nu am auzit-o, spre exemplu, pe Monica Macovei, colega Mariei Grapini în Parlamentul European, să aibă vreun punct de vedere, fie cât de firav, pe marginea acestor subiecte a căror rezolvare este prioritară. Înțeleg, însă, că este vacanță și poate, pentru unii aleși, este mai „normal” să se “recreeze”… Deși pe site-ul domniei sale se caracterizează „cel mai eficient europarlamentar”…

Și atunci cum poți să te faci, ca jurnalist, că nu observi că în plenul și comisiile Parlamentului European, există români și…români! Români, precum Maria Grapini, pentru care țara asta este sfântă,  iar românii mai importanți decât orice, și alt tip de „români” precum Monica Macovei, care uită, în fiecare zi, care este menirea sa și de ce a fost trimisă de români la Bruxelles și Strasbourg.

Apărarea interesului național trebuie, este obligatoriu, să reprezintă o prioritate absolută, doamnă Monica Macovei, pentru fiecare europarlamentar român! Nu plierea/poziționarea orbească, și nici pe departe dezinteresată, pe punctele de vedere ale unui grup politic european sau al altuia. Ce este mai important pentru un europarlamentar român: România sau țintele politice urmărite obsesiv de PPE sau de un alt grup din PE?

Tocmai din aceste motive, românii trebuie să știe adevărul, să știe cine le apără și cine nu interesele în Parlamentul European. Maria Grapini, cu bune și rele, rămâne un român adevărat. Un român care iubește cu patimă România, cetățenii acestei țări!

Este foarte adevărat că apartenența la un grup politic din PPE este firească, dar de ce oare Maria Grapini poate vota împotriva directivelor grupului S&D din care face parte, atunci când interesele României sunt altele decât poziția acestui grup, iar Monica Macovei și mulți, alarmant de mulți, alți europarlamentari români, nu!

Să ne aducem aminte cum Maria Grapini a pus-o la punct, chiar în PE, pe Monica Macovei -chiar în luna martie a acestui an- care ceruse o rezoluție de sancționare a României… pe motiv că românii ieșiseră în stradă!  Și atunci, Grapini, a dat dovadă de maturitate, echilibru și s-a raportat exclusiv la interesul național!

De altfel, vom publica un amplu articol privind modul în care europarlamentarul Macovei a „apărat” interesele României pe perioada mandatelor de europarlamentar.

Mai mult, creşterea alarmantă a cazurilor de regim, cel puţin îndoielnic, la adresa copiilor luaţi de lângă mamele lor, cel mai recent fiind al româncei Camelia Smicală, a determinat-o pe umanista Maria Grapini să nu-i slăbească pe oficialii din Comisia Europeană, cu luări de poziţie şi întrebări oficiale, pe acest subiect grav. Inevitabil, răspunsul a venit prompt, din partea comisarului Vera Jourova.

De altfel, europarlamentarul PPU-sl s-a implicat, încă din debutul cazului Camelia Smicală, prin luări de poziţie în PE, scrisori oficiale transmise oficialităţilor din Finlanda,  autorităţilor  române ( în 2016, le-a scris primului ministru, președintelui, ministrului de externe), campanii sociale, în rezolvarea acestui caz disperat.

În aceste săptămâni caniculare, în care politicienii de la București, sunt în vacanță, Grapini a mai luat atitudine și față de impactul nefast al știrilor incorecte, care afectează până la urmă, chiar libertatea presei, dar a tras și un serios semnal de alarmă în privințatensiunile majore pe care le resimte, din păcate, Biserica Ortodoxă, aproape zilnic, nemilos, mai dur ca niciodată, în ultima perioadă”.

Dacă mai amintim aici faptul că același europarlamentar roman, însoţit de o delegaţie de ofiţeri în rezervă, a mers în județul Timiş, la Făget şi la Muzeul Traian Vuia, într-o vizită de suflet, dar și faptul că într-o acţiune de donare de carte, la Penitenciarul Timişoara, umaniştii Mariei Grapini au dus deţinuţilor peste 200 de volume de cărţi, ca urmare a interesului exprimat de către aceştia din urmă, lucrurile sunt clare în privința implicării acestui europarlamentar roman, chiar și pe perioada unei vacanțe.

Și, atunci, de ce să nu sperăm că România se poate recredibiliza, cât timp mai există oameni care cred, cu încăpățînare chiar, în viitorul acestei țări! Și care se luptă, de dimineață până seara, pentru acest lucru! Important este ca noi să-i ajutăm pe aceștia și să le dăm o lecție dură celor care continuă să ne înșele așteptările și care au demonstrat, cu vârf și îndesat, că nu pot privi mai departe de propriul interes, unul atât de străin României!

Iulian Badea

Maria-Grapini

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.