Două documentare Agerpres, la Festivalul SIMFEST

0

Documentarele „Descoperă România cu Peter Hurley” și „Tărâmul dintre ape”, realizate de Agerpres, concurează la Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, care va avea loc în perioada 14-20 august la Târgu Mureș.

Cele două documentare AGERPRES participă la secțiunea Film documentar a celei de-a XIV-a ediții a SIMFEST, singurul festival de televiziune din țară dedicat în mare parte televiziunilor locale și regionale, dar și producătorilor independenți.

Documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley” va deschide seria proiecțiilor din cadrul festivalului, luni, începând cu ora 18,30, la Căminul Cultural Sîngeorgiu de Mureș.

„Descoperă România cu Peter Hurley” spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România, de tradițiile și de ospitalitatea românilor.

Cel de-al doilea documentar AGERPRES înscris în concurs, „Tărâmul dintre ape”, prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit „acasă”.

În cadrul SIMFEST vor fi proiectate filme artistice și documentare din țară și din străinătate, vor avea loc lansări de carte și expoziții de fotografie, ateliere, dezbateri și tabere de creație pentru jurnaliști.

Documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley” poate fi urmărit online, la adresa https://goo.gl/opzk96, iar „Tărâmul dintre ape”, la https://goo.gl/bKZ0V0.

SIMFEST este punctul anual de întâlnire a specialiștilor lumii televiziunii din România, a studenților ambițioși, a producătorilor independenți și a pasionaților media, o competiție menită să identifice și să formeze valori și talente, pentru a le acorda validarea necesară și pentru a le pune în legătură cu mediul în care se pot dezvolta.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.