Ministrul Justiției, în centrul unui uriaș scandal

0

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a devenit ținta criticilor, după ce fiul său, Ionuţ Alexandru Toader, a câştigat concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi. Toader Jr. a fost unicul participant la concurs şi a beneficiat de modificări la un paragraf important, modificări făcute cu puţin timp înainte de susţinerea examenului pentru postul respectiv. 

Ministrul Justiției Tudorel Toader spune că totul s-a făcut conform legii:

 „El e notar public în Iași. Are 5 ani de experiență la învățământul superior, la privat. Regulamentul care s-a modificat adaugă ceva la forma precedentă. Să vadă dacă doctoratele inter-disciplinare se adaugă, mai introduce un filtru. E modelul luat de la Cluj. Modificarea regulamentului a adăugat un filtru, nu a facilitat nimic. Postul a fost scos la concurs în Monitorul Oficial, altfel e ilegal. Regulamentul spune să nu ai pe cineva în conducerea universității în timp ce se desfășoară concursul, dar eu sunt suspendat”, a spus Tudorel Toader la B1 TV.
Fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a câştigat concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi. Potrivit 7est.ro, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat cu o lună înainte paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.
Potrivit 7est.ro, Senatul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a schimbat a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte ca un post de asistent universitar la Facultatea de Drept să fie scos la concurs. În final, postul a fost ocupat de Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care s-a suspendat din funcţia de rector al universităţii Alexandru Ioan Cuza la scurt timp după ce a fost desemnat ministru.

Pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

La sfârşitul lunii aprilie, Universitatea Al. I. Cuza a anunţat scoaterea la concurs a postului de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina „Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele”.

Pe 30 martie, Senatul Universităţii Al.I. Cuza a modificat un articol din metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice, fiind eliminată prevederea ca la Facultatea de Drept la postul de asistent universitar să fie necesar doar titlul de doctor în Drept Civil. Ionuţ Alexandru Toader s-a înscris ulterior la concurs şi a fost declarat admis cu media 9,24, el fiind singurul concurent pe acest post.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.