Trump, un nou avertisment la adresa Phenianului

0

Preşedintele american Donald Trump a avertizat joi seara Coreea de Nord că va da de necaz în cazul în care Phenianul face ceva împotriva Statelor Unite, relatează BBC News.

El ameninţă regimul de la Phenian că va da de necaz ”cum au dat puţine naţiuni vreodată”, dacă ”nu se potoleşte”.

Locatarul de la Casa Albă a făcut aceste declaraţii după ce Phenianul a anunţat că intenţionează să lanseze patru rachete care să ajungă în apropiere de Insula Guam, un teritoriu american al Oceanul Pacific.

Tensiunile între cele două ţări au escaladat în ultimele săptămâni, după ce nord-coreenii au testat, în iulie, două rachete intercontinentale balistice (ICBM).

ONU a înăsprit sancţiunile impuse Phenianului, din cauza programului nord-coreean de înarmare nucleară.

Însă Trump a întins regimului stalinist o ramură de măslin joi, de la clubul său de golf de la Bedminster, în New Jersey, afirmând că va lua în calcul întotdeauna să poarte negocieri.

Miliardarul republican a apreciat însă că declaraţiile sale nu au fost suficient de dure cu Phenianul, în pofida faptului că a ameninţat săptămâna aceasta regimul lui Kim Jong-un cu o ploaie de ”foc şi furie”.

Trump a criticat totodată dur fostele administraţii americane, apreciind că nu au fost suficient de dure cu Coreea de Nord.

El a apreciat că orice continuare a cursei înarmării nucleare a dictaturii nord-coreene va reprezenta o ”tragedie”.

Şeful statului american a criticat de asemenea China, subliniind că ar fi putut să facă ”mult mai mult”, intervenind în nordul Peninsulei Coreea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.