Liberalul Raețchi cere demisia ministrului Dan

0

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi afirmă că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au „pierdut” de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern.

„În orice stat unde exista responsabilitatea funcției publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au „pierdut” de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat — ce coincidență! — cu doamna Carmen Dan. Iresponsabilitatea dovedită de polițiștii care asigurau controlul judiciar — și care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor — implică un eșec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu. În orice situație de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greșit — nu încearcă să scape mimând anchete și pedepse exemplare”, a scris Raețchi, vineri, pe Facebook.

El susține că aceasta este „doar o ultimă gafă dintr-un șir nesfârșit” al ministrului de Interne, dând ca exemple „politizarea DGPI, pensionarea și reangajarea imediată a propriilor consilieri din minister pe sume inadmisibile, folosirea sintagmei „lovitura de stat”, din funcția de ministru de Interne, în timpul luptelor interne din PSD Dragnea — Grindeanu, întocmirea și prezentarea unei liste a protestatarilor cu notorietate din ianuarie, din Piața Victoriei”.

„Chiar și într-un regim de tip Dragnea — PSD, incompetența ar trebui, totuși, să aibă un sfârșit”, conchide Raețchi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.