Coreea de Nord, părăsită de China!

0

China, principalul susţinător economic al Phenianului, a anunţat luni că suspendă “în totalitate” importurile de fier, plumb, minereuri şi produse marine provenind din Coreea de Nord, în concordanţă cu noile sancţiuni ONU.

Începând de marţi, de la miezul nopţii, “toate importurile de cărbune, fier, miereu de fier, plumb, minereu de plumb şi de animale acvatice şi produse marine din Coreea de Nord vor fi interzise”, a anunţat Ministerul Comerţului într-un comunicat. Este vorba despre „punerea în aplicare a rezoluţiei ONU 2371”, se precizează în comunicat.

China a preluat, anul trecut, peste 92% din exporturile nord-coreene, oferă o susţinere economică şi financiară vitală pentru regimul stalinist, potrivit news.ro

Beijingul, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a aprobat pe 6 august o a şaptea rundă de sancţiuni economice internaţionale împotriva Coreei de Nord.

Textul, ripostă la cel mai recent tir al Phenianului cu rachete intercontinentale, va priva ţara de venituri anuale de un miliard de dolari şi îi retrage o sursă crucială de monedă străină.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.