Ne-a părăsit un cunoscut jurnalist!

Share:

Doliu în lumea presei. Cunoscutul jurnalist Marin Traian a încetat din viaţă.

El a fost realizatorul emisiunii duminicale de umor și satiră de la TVR „Un zâmbet pe 16 milimetri” și prezentatorul cunoscutului „Album duminical”. Era cunoscut şi pentru faptul că reuşea să strecoare în emisiunile sale aluzii inteligente la regimul ceauşist într-o epocă în care totul era cenzurat la sânge.

De-a lungul carierei, Marin Traian a primit Premiul pentru umor 1992 – Revelion 92 (spectacol de divertisment), Premiul APTR 1997 pentru întreaga activitate.

„La un moment dat, am vrut să fac un lucru mai curajos. Era acea nebunie pe mijloacele de transport şi am vrut să-i înscenez ceva directorului general al RATB (care atunci se chema STB), despre care ulterior aflasem că făcea parte din familia lui Dej. Prin urmare, l-am urmărit câteva zile, ca să văd cu ce anume circulă. Am văzut că mergea, în fiecare zi, cu maşina. Şi atunci mi-am făcut un scenariu.

Pe traseul pe care trecea maşina lui, vorbisem cu un actor, Mircea Stoenescu – Dumne­zeu să-l ierte – să leşine în faţa ma­şinii directorului STB, pentru ca el să coboare din maşină, iar eu să încerc cumva să-l oblig să urce şi el într-un tramvai, acolo unde oame­nii călă­toreau precum scrumbiile (…)Am făcut filmul şi am vrut să-l difuzez, dar vice­pre­şedintele televiziunii, care trebuia să-l aprobe, fusese şi el avertizat de isprava mea, în care eroul negativ era tocmai una dintre rudele lui Dej şi aşa mai departe. Nu numai că mi-a fost interzis filmul, dar au ars pelicula, ca să nu mai existe nici o urmă”, povestea Marin Traian pentru Jurnalul Național.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.