Puiu Popoviciu, reținut și…eliberat la Londra

0

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost lăsat în libertate. Potrivit unor surse, Popoviciu a fost eliberat pe cauțiune de peste 200.000 de lire, fiind obligat să poarte o brăţară electronică de supraveghere.  De asemenea, el este obligat să se prezinte 3 zile pe săptămână la secţia de poliţie din Londra.

Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii români l-au localizat la Londra pe omul de afaceri Puiu Popoviciu şi au furnizat informaţiile respective colegilor londonezi, care i-au trimis acestuia o citaţie la adresa furnizată de către Poliţia Română.

Luni dimineaţă, Puiu Popoviciu s-a prezentat la London Metropolitan Police, împreună cu un avocat, fiind reţinut de către poliţişti, au mai precizat sursele citate.

Anterior, Poliţia Română a informat că Puiu Popoviciu a fost reţinut la Londra.

„Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost reţinut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI – Biroul Sirene”, precizează IGPR.

În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii.

Poliţia Română a informat Curtea de Apel Bucureşti şi Ministerul Justiţiei, instituţii abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză, scrie News.ro.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, că vor fi demarate procedurile legale pentru aducerea în țară a omului de afaceri Puiu Popoviciu, reținut la Londra, în momentul în care la Ministerul Justiției va exista toată documentația necesară în acest caz.

„În momentul în care avem toată documentația, inclusiv de la Curtea de Apel, demarăm procedurile legale pentru aducerea în țară a lui Puiu Popoviciu. (…) Acest termen începe să curgă din momentul în care la Ministerul Justiției vom avea întreaga documentație”, a spus ministrul Toader, citat de Agerpres.

Puiu Popoviciu a fost eliberat la puţin timp după ce s-a prezentat la poliţie împtrună cu avocatul său.

Autorităţile române au 48 de ore la dispoziţie pentru a comunica actele privind extrădarea omului de afaceri. Acesta ar fi fost pus în libertate contra unei cauţiuni, a mai comunicat postul de ştiri.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.