Rețeta magică împotriva durerilor articulare

Eşti în căutare de antiinflamatoare eficiente? Sfatul nostru este să te îndrepţi către remediile naturiste şi să renunţi treptat la antiinflamatoarele farmaceutice.

Iată recomandările noastre pentru calmarea durerilor articulare:

Rozmarin

Această iarbă aromatică se foloseşte adeseori la gătit, dar şi în aromoterapie. Acidul ursolic pe care îl conţine calmează durerile şi tratează infecţiile, potrivit secretele.com.

Ingrediente:

2 căni de apă
20 g rozmarin
Preparare:

Adaugă rozmarinul la apa clocotită. Fierbe planta la foc mic timp de 20 de minute, apoi pune decoctul la răcit. Bea zilnic 2 căni de ceai de rozmarin.

Coada-calului

Este un excelent remediu antiinflamator. Coada-calului conţine însă şi multe vitamine şi minerale. Bea zilnic 2 căni de ceai ca să atenuezi durerile.

Turmeric

Turmericul este un foarte bun analgezic. Combinat cu şofran, turmericul poate trata orice tip de durere.

Ingrediente:

1 lingură de turmeric praf
1 lingură de şofran
3 căni de apă
3 linguri de miere
Preparare:

Adaugă mirodeniile la apa clocotită. Fierbe amestecul la foc mic timp de 10 minute, după care strecoară-l. După răcire, amestecă şi mierea. Bea zilnic mai multe căni din acest ceai ca să reduci inflamaţia şi durerea.

Vezi aici cum să prepari cel mai puternic antibiotic natural!

Ghimbir

Ghimbirul este şi el un foarte bun antiinflamator.

Ingrediente:

200 g de ghimbir dat pe răzătoare
2 căni de apă
2 linguri de miere
Preparare:

Adaugă ghimbirul la apa clocotită şi fierbe amestecul timp de 20 de minute. După răcire, adaugă şi cele 2 linguri de miere şi amestecă bine. Pentru rezultate optime, bea zilnic 2-3 căni din acest ceai.

Seminţe de in

Nutrienţii din seminţele de in îmbunătăţesc digestia şi cresc imunitatea. Seminţele de in mai sunt bogate şi în acizi graşi omega-3. Combină zilnic 2 linguri de seminţe de in pisate cu iaurt, salate şi alte gustări şi mâncăruri. Temperaturile înalte distrug nutrienţii, aşa că nu adăuga seminţe de in la mâncăruri calde.

Cireşe

Sucul proaspăt de cireşe are proprietăţi antiinflamatorii puternice, pe care chiar şi atleţii de performanţă le exploatează din plin ca să se recupereze după antrenamentele intense.

Ingrediente:

300 g de cireşe
250 ml de apă
250 g de zahăr brun
Preparare:

Amestecă bine cireşele cu apa în robotul de bucătărie, apoi răstoarnă lichidul într-o oală şi adaugă 250 g de zahăr brun. Fierbe preparatul la foc mic, amestecând continuu. După 20 de minute de fierbere, strecoară fiertura şi mută lichidul într-un recipient din sticlă.

Păstrează lichidul la frigider şi amestecă siropul concentrat cu apă rece sau caldă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.