Fidesz reia teza complotului lui Soros

0

Partidul ungar Fidesz, aflat la guvernare, consideră că persoanele care lucrează pentru miliardarul american George Soros complotează la Washington împotriva Ungariei, relatează agenţia MTI.

Deputatul Gyula Budai, a declarat, miercuri, că partidul şi-a întemeiat convingerea în baza unor documente ale Senatului american şi ale Camerei Reprezentanţilor, citate de un portal de ştiri de la Washington.

Politicianul Fidesz a insistat că George Soros, prin Fundaţia pentru o Societate Deschisă, cu sediul la Washington, cheltuie milioane de dolari pentru urmărirea unor obiective politice precum „atacarea Ungariei”, întrucât ţara „stă în calea planului Soros”.

Partidul Fidesz îl acuză pe George Soros că este arhitectul unui plan de invadare a Europei de către imigranţi ilegali, pentru a afecta economia. Gyula Budai susţine că Soros vrea să deplaseze câte un milion de imigranţi în Europa în fiecare an şi să le acorde sprijin financiar prin intermediul organizaţiilor pentru migraţie.

„Soros a dublat suma pe care o cheltuieşte de obicei pentru astfel de activităţi şi a distribuit 4,6 milioane de dolari pentru lobby şi pentru departamente din cadrul administraţiei, în prima jumătate a acestui an. Atacurile asupra Ungariei se axează pe legea învăţământului superior, care prevede reglementări ce afectează Universitatea Central Europeană finanţată de Soros şi legea privind ONG-urile finanţate din străinătate. Soros vrea să instaleze în Ungaria un guvern pe care să îl poată manipula ca pe o marionetă”, a mai spus deputatul maghiar.

La 13 iunie, Comisia Europeană a lansat procedurile de infringement împotriva Cehiei, Ungariei şi Poloniei, pentru faptul că nu au acceptat refugiaţi în cadrul planului comun de relocare a acestora.

Anterior, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie pentru declanşarea Articolului 7 în cazul Ungariei, care prevede suspendarea drepturilor de vot în instituţiile comunitare, în condiţiile în care regimul de la Budapesta este acuzat de încălcarea legislaţiei europene. Rezoluţia a venit imediat după decizia Ungariei de a aproba o lege controversată privind închiderea Universităţii Central Europene din Budapesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.