Încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă a Bacului

Un număr de 4.638 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală, a declarat miercuri pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Maria Ștefania Manea.

Promovabilitatea în Capitală la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după contestații, a fost de 75,53%.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, pe 21 august se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august — la Limba și literatura maternă, pe 23 august — proba obligatorie a profilului, iar pe 24 august — proba la alegere a profilului și specializării.

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august — competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 29 și 30 august — competențele digitale, iar în zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, iar depunerea contestațiilor va avea loc în aceeași zi, între orele 16,00 — 20,00. Contestațiile urmează a fi rezolvate între 2 și 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.