Orban pune tunurile pe Guvernul Tudose

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, într-o conferință de presă organizată la Brăila, că Guvernul PSD compromite șansele de dezvoltare a României pe termen mediu și lung prin faptul că dă dovadă de „amatorism și improvizație”.

„Guvernul PSD compromite șansele de dezvoltare a României pe termen mediu și lung. Atâta amatorism, atâta improvizație, chiar atâta rea-voință nu am văzut la alt guvern de după Revoluție și până astăzi. Aproape că nu există săptămână în care să nu vină cu diferite propuneri legislative pe diferite măsuri, care nu fac altceva decât să pună pe butuci economia românească. Dezvoltarea economică se bazează pe inițiativă economică, pe investiții, pe dinamica economică, pe circulația banilor. PSD distruge exact motoarele de dezvoltare economică a României”, a declarat Orban, informează Agerpres.

Liderul PNL a dat ca exemplu faptul că, după „aberațiile” cu impozitul pe cifra de afaceri, cu taxa de solidaritate, naționalizarea pilonului II de pensii, impozitul pe gospodării, Guvernul vrea să reintroducă acciza pe combustibil, să mai „cârpească” bugetul de stat.

„S-a renunțat la supraacciza pe combustibil, timp de șase luni nu a funcționat, iată că Guvernul vrea să reintroducă această supraacciză, sub forma creșterii accizei. Această măsură va avea consecințe extrem de serioase pentru România. În primul rând, va duce la o creștere a tarifelor tuturor produselor și serviciilor din România, în raport cu costurile aferente cheltuielilor de transport. De asemenea, această măsură va duce la scăderea competitivității foarte multor produse care depind în mare măsură de aceste cheltuieli de transport. Creșterea accizei va genera, până la urmă, inflație și va eroda puterea de cumpărare. Degeaba faci creșteri salariale în sectorul public, dacă dai drumul la inflație”, a spus Orban.

O altă măsură menită să „compromită șansele de dezvoltare a României” este, în opinia lui Orban, crearea acelui cont special pentru plata TVA, care generează o „îngrijorare extrem de mare în întreg mediul de afaceri”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.