20 de acorduri de finanțare pentru Start-Up Nation

0

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a semnat miercuri 20 de acorduri de finanțare pentru programul Start-up Nation, cu o sumă totală de aproape 4 milioane de lei, iar în cadrul acestor acorduri se vor crea 155 de noi locuri de muncă, a declarat ministrul de resort, Ilan Laufer, într-o conferință de presă.

Printre beneficiari se numără companii din domeniul panificației, încălțăminte, firme de software, precum și companii ce fabrică mobilă pentru birouri și magazine, relatează Romaniatv.net.

„Vreau să vorbesc despre programul Start-Up Nation și vreau să vă dau câteva informații ce fac referire la acordurile de finanțare pe care le vom semna astăzi. Sunt 20 de companii, nou-înființate, sunt start-up-uri. Finanțarea totală solicitată de aceste 20 de companii este de 3,987 milioane de lei. Vor crea 155 de noi locuri de muncă, în medie sunt 7,75 de locuri de muncă per companie, din care 45 sunt create pentru absolvenți, șomeri sau persoane defavorizate, ceea ce înseamnă o medie de 2,25 de locuri de muncă pe companie”, a spus Laufer.

Acesta a precizat că domeniile de activitate pentru care au aplicat cele 20 de companii care au semnat contracte sunt: fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (7 companii), fabricarea pâinii, prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie (4 companii), fabricarea de încălțăminte (2 companii), activitate de realizare a soft-urilor la comandă (2 companii) și câte o companie din domeniile fabricării biscuiților și pișcoturilor, mobilei pentru birouri și magazine, articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea altor elemente de dulgherie și tâmplărie pentru construcție, fabricarea de mobilă.

„Asta înseamnă că există foarte multe idei, foarte multe start-up-uri și lucrul acesta mă bucură foarte mult și văd că foarte mulți dintre cei care sunt astăzi în zona aceasta, de a fi finanțați, adică cu punctaje de 100 și 95 de puncte, în mod special, sunt companii care vor aduce plus valoare în economie, iar lucrul ăsta mă bucură și chiar cei care se află în top au trecut chiar și așteptărilor noastre”, a subliniat Ilan Laufer.

Conform datelor oficiale, peste 19.000 de planuri de afaceri au fost înregistrate în programul Start-Up Nation, din care 70% au fost depuse în ultimele cinci zile ale sesiunii. Programul Start-Up Nation a avut un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.