Episcopul Hușilor se retrage. Până în octombrie!

0

Episcopul Huşilor se retrage. A făcut o cerere în acest sens, iar Sfântul Sinod i-a acceptat-o. Corneliu Bârlădeanu este acuzat că a întreținut relații intime cu un elev de seminar și este protagonistul unei înregistrări video.

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, s-a retras din această demnitate până în octombrie. A făcut solicitarea către Sfântul Sinod și aceasta și i-a fost acceptată.

Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, ar putea fi exclus din rândul clerului Bisericii Ortodoxe Române, afirma joi, înaintea judecății, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Dacă episcopul de Huşi nu aduce argumente convingătoare, factuale, care să demonteze ceea ce întreaga presă şi opinie publică a luat la cunoştinţă, adică inclusiv conţinutul unui film care îl incriminează, din păcate, fără drept de apel, în acel moment lucrurile probabil că vor atinge finalul, în sensul că se va da o sentinţă de excludere a sa din clerul Bisericii Noastre. (…) Cea mai aspră sentinţă care se poate da din partea Consistoriului este, într-adevăr, caterisirea, deşi termenul acesta este unul foarte restrictiv. Putem vorbi despre retragerea sa din treptele clericale. Da, în fond caterisire”, a spus Bănescu.

El a explicat că, „pentru prima dată în Biserica Ortodoxă Română, un ierarh este judecat de către Sinod pentru o asemenea abatere de natură morală şi disciplinară„.

Bănescu a admis că episcopul de Huşi ar putea înainta o cerere de retragere din Biserică, „simplificând foarte mult lucrurile”, precizând că acest lucru nu s-a întâmplat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.