Festival Medieval la Castelul Corvinilor

0

Peste 500 de obiecte medievale reunite într-o expoziție de gen, lupte cavalerești, un concert simfonic în aer liber, dar și o degustare de mâncăruri preparate după vechi rețete, vor fi principalele puncte de atracție ale Festivalului Medieval, programat să aibă loc duminică, începând cu ora 12,00, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Evenimentul este organizat în parteneriat de Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale — Lupus Dacus din Arad, Primăria Hunedoara și Castelul Corvinilor, cu scopul promovării monumentului istoric în rândurile turiștilor, informează Agerpres.

„Manifestarea culturală face parte din strategia de promovare a Castelului Corvinilor. Este o continuare a unor evenimente similare ce au fost organizate și vor continua să aibă loc la acest frumos castel medieval”, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Iancău.

Turiștii care vor veni duminică la castel vor avea prilejul să asiste, în cele două curți ale monumentului, la o școală de lupte medievale, vor vedea cum se dansa la curțile domnești și vor putea pătrunde tainele instrumentelor muzicale de acum câteva sute de ani.

Pe platoul din spatele castelului vor avea loc scene de lupte cavalerești în care vor evolua cascadori și cai special dresați pentru astfel de acțiuni, iar în curtea din față vizitatorii vor putea să vadă una dintre cele mai mari expoziții private de obiecte medievale din România.

„Sunt peste 500 de obiecte pe care le-am strâns în decursul anilor în cea mai mare expoziție de Ev Mediu. Expoziția se numește ‘Medievalum’ și cuprinde, între altele, șapte tunuri, peste 120 de săbii și spade, armuri, coifuri, cămăși din zale, veșminte cavalerești și pentru domnițe, instrumente muzicale din acea perioadă”, a explicat președintele Asociației Lupus Dacus, Andrei Moț.

În expoziție mai sunt prezentate obiecte ce au aparținut actorului Sergiu Nicolaescu și au făcut parte din recuzita filmelor „Dacii și Romanii”, „Nemuritorii” și „Mihai Viteazul”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.