Politizarea merge mai departe!

0

De aproape opt luni de când au preluat hățurile guvernării, pesediștii fac ceea ce știu să facă cel mai bine și anume să-și subordoneze, după bunul plac, o țară care continuă să se afunde în neîncredere, abuzuri și interminabile devalizări ale bugetului de stat. Clientela de partid, firmele prietene mai-marilor pesediști, în special liderului suprem, Liviu Dragnea, dau târcoale banului public, abonându-se, din nou, la contractele cu statul, cele mai bănoase și sigure forme de profit. Toate agențiile și regiile de stat, de la nivel central și local, sunt conduse doar cu acordul politic al liderilor din Kiseleff.

În consecință, cohortele de pesediști și reprezentanți ai ALDE au invadat administrația, publică centrală și locală, din România. Carnetul de partid a luat, și în 2017, locul competenței și al profesionalismului, mult-clamate doar în perioada campaniilor electorale.

Dincolo de statistici economice înșelătoare, țara condusă de Dragnea, de Tudose, de Bădălău și Stănescu, de Olguța și Codrin, de lideri PSD de la nivel central și local, de clientela/găștile dintr-un partid care nu are, în realitate, nimic în comun cu interesul național, arată jalnic. Arată, până la urmă, din păcate, ca după chipul și asemănarea PSD, un partid putred de corupt, care geme de incompetenți, și care continuă, cu un tupeu fără limite, să prostească în față milioanele de români.

Bugetarii au devenit o categorie privilegiată a statului român. Nici nu se putea, altfel, cât timp marea majoritate a celor care ne conduc au lucrat o viață întreagă, cum se spune, la stat. Și au făcut averi uriașe din salariul de bugetar. Este atât de simplu, doamnă Shhaideh, “să ai în pixul tău” sume uriașe pe care să le trimiți acolo unde vrei, când vrei și dacă vrei fără a te obosi să dai explicații cuiva. Poate doar șefului tău de partid, Liviu Dragnea, extrem de interesat să cumpere loialitatea unor șefi de filiale care vor ca în județele pe care le conduc să curgă râuri de bani publici. Prin intermediul cărora să obțină cât mai multe voturi la viitoarele alegeri.

Dragnea a înțeles, rapid, că românii, alarmant de mulți, sunt interesați (doar) de creșterea salariilor și pensiilor. Să primească acolo un leu, zece, 50 de lei! Pentru milioane de români nu mai contează nimic altceva. Nici că România este condusă de condamnați și urmăriți penal, nici că bugetul de stat este devalizat sistematic de găști infracționale care se ascund în spatele unei imunități pervertite, nici că se reîncearcă subordonarea politică a Justiției, nici că liderii PSD și cei ai ALDE nu dau doi bani, în realitate, pe ceea ce cred și simt cu adevărat românii! Și că le aruncă, în dispreț, un oscior, ca la niște slugi!

Sunt surprins neplăcut de patosul cu care un condamnat penal, precum Dragnea, este apărat de mulți dintre pensionarii care refuză să vadă adevărul. Și care nu înțeleg că câteva zeci de lei în plus la pensie nu înseamnă nimic cât timp inflația va atinge cote alarmante în acest an, iar puterea de cumpărare va scădea.

Departe de mine gândul de a deveni avocatul lui Iohannis sau al PNL, dezamăgiri pe linie, însă de aici până la a nu vedea că liderii PSD confiscă, pas cu pas, în interes propriu, România, este o cale lungă pe care eu, unul, refuz să o parcurg!

Nulități, curve, amante, cărători de genți ale unor șefi din PSD, mame, tați, nepoți, fini, nași și cunoscuți  ai mai-marilor din PSD au inundat, deja, administrația publică centrală și locală. Funcțiile din județe au fost împărțite, repet, pe criterii care exclud cu brutalitate competența. Tot ceea ce contează este să fii susținut/protejat politic de cine trebuie! Restul vine de la sine!

Nimeni nu a avut dramul de decență de a face o analiză între programele electorale/ de guvernare ale PSD din perioada guvernelor Văcăroiu, Năstase sau Ponta și realizările efective de la finalul fiecărui mandat! De ce ar crede cineva că, de data aceasta, în cazul Guvernelor Grindeanu, Tudose, sau cine o mai veni la Palatul Victoria, lucrurilor vor sta altfel?

Haideți să fim serioși! Câte țepe vom mai fi nevoiți să luăm pentru a înțelege că unii lideri politici nu se schimbă? Pentru că nu vor să se schimbe! Pentru că nu sunt interesați, cu adevărat, de soarta României și că nu fac altceva decât să vândă iluzii! Interminabile iluzii!

Ne merităm, cu vârf și îndesat, soarta, atâta timp cât mare parte dintre noi acceptăm să fie mințiți, sfidați, umiliți…Și refuzăm să vedem un adevărat crunt, dureros, care ne lovește nemilos din toate părțile.

Care sunt consecințele acestei blestemate politizări a administrației publice locale și centrale? Oare nu simțim acest lucru, în fiecare zi, pe pielea noastră?

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.