Premierul Tudose îl avertizează pe ministrul Cuc!

0

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost pus la colţ de premierul Mihai Tudose, în şedinţa de guvern.

Premierul l-a avertizat că nu mai are încredere în ceea ce spune, iar reproşurile au curs: au plecat de la prestaţia conducerii Tarom, au ajuns la pierderile de la CFR şi s-au terminat cu felul în care sunt  controlate lucrările pe diverse tronsoane de autostradă.

De altfel, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a devenit în ultima vreme ţinta predilectă a şefului guvernului când vine vorba de nemulţumiri.

Dialogul dintre premierul Tudose și ministrul Cuc

Mihai Tudose: Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la TAROM. Mi-aţi spus că vă asumaţi, că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?

Răzvan Cuc: Da, domnule prim ministru…

Mihai Tudose: Mulţumesc. Păi, eu să înţeleg că aveţi încredere în el şi împreună formaţi o echipă care îşi asumă ce e acolo? 104 milioane pierdere pe şase luni? CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere. Înţeleg că este o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia care trebuie.

Răzvan Cuc: Bun…

Mihai Tudose: Nu ştiu ce vedeţi bun în asta.

Răzvan Cuc: Va urma şi o serie de evaluări ale personalului de la TAROM şi, bineînţeles, şi disponibilizările care se impun în perioada următoare.

Mihai Tudose: Daţi-mi voie să nu vă cred. Nu mai am pic de încredere în ce îmi spuneţi pe tema asta. Adică după ce avem pierderile astea, după ce mai luăm avioane, ultimul punct pe care îl aveţi în vedere este să faceţi o analiză a funcţionării, e eficienţei…Păi cu aia trebuia să începeţi, domnule ministru.

Răzvan Cuc: Eu vă amintesc că noul management de la TAROM s-a instalat în luna februarie.

Mihai Tudose: Vreţi să o luăm aşa, defalcat, pe luni? Vom avea şi o altă discuţie pe tema asta, personală, poate şi cu managerii de acolo.

Tudose l-a criticat pe Cuc și pentru faptul că reprezentanții desemnați de Ministerul Transporturilor să supravegheze stadiul lucrărilor pe șantierele de construcție a autostrăzilor nu au făcut o verificare la fața locului.

„Dumneavoastră știți că cei care au fost desemnați de dumneavoastră în urma discuției de acum două luni, o lună jumătate, la minister, ca responsabili din partea ministerului pe diverse tronsoane de autostrăzi, să se ducă acolo, nu a fost niciunul? Vă spun eu”, i-a spus premierul ministrului Transporturilor.

Cuc a afirmat: „Domnule prim-ministru, eu vă spun că, personal, m-am deplasat pe șantier”, dar a fost întrerupt de Tudose: „Nu, nu, nu vorbesc de dumneavoastră, că dumneavoastră ați fost, dar nu ați fost pe toate”.

„Trebuia ca niște oameni din minister să se ducă acolo, nu a fost niciunul „, a spus premierul.

Cuc a afirmat că va analiza situația și va lua măsurile care se impun. „Eu discut cu directorul de la companie, de la CNAIR, și dânsul m-a informat că în permanență s-a aflat un reprezentant, fie de la DRDP-ul care… „, a spus ministrul.

Premierul l-a oprit din nou: „V-a informat prost. Noi am verificat acolo dacă a fost cineva, nu a fost nimeni. În ultima săptămână cu asta s-au ocupat niște oameni din clădirea asta și au constatat că nu a fost nimeni, nicăieri, niciodată. Eu înțeleg că e cald, că sunt vacanțe”.

razvan cuc

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.