Festivalul de Artă Medievală de la Suceava

0

Suceava este pentru trei zile capitala culturală medievală a României, după ce a fost aproape trei sute de ani capitala Moldovei, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, vineri, la deschiderea oficială a celei de a XI-a ediții a Festivalului de Artă Medievală ce se desfășoară în Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare.

”Îmi doresc ca anul viitor acest festival să devină un fenomen. Da, Suceava a fost aproape trei sute de ani capitala Moldovei. Astăzi, pentru trei zile, este capitală culturală medievală a României. Mă bucur să aud din gura dumneavoastră că este cel mai mare festival medieval și mulțumesc participanților, cei peste patru sute de oameni care au venit cu foarte mult drag aici”, a spus Flutur, informează Agerpres.

Președintele CJ Suceava a arătat că acest festival medieval aduce și foarte mulți turiști în această perioadă.

”De aceea, ne uităm și ne bucurăm că zi de zi, aici la Suceava, numărul de turiști a crescut datorită dumneavoastră”, a spus Flutur care a reamintit că, în luna iunie, în Cetatea de Scaun a Sucevei s-a desfășurat Programul Ștefanian în cadrul căruia au fost pomeniți domnitorii Moldovei, în capela Cetății unde s-a slujit după aproximativ trei sute.

Totodată, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, la deschiderea oficială din Cetatea de Scaun, că își dorește ca Festivalul Mediveval, care este acum cel mai mare din țară, să devină un festival de referință în Europa.

”Anul viitor, când vom sărbători Centenarul României, îmi doresc să fie ediția de apogeu a acestui festival de artă medievală. Acest lucru să îl continuăm, să vină cât mai multe trupe din afara țării, să fie un festival de referință în România și în Europa”, a spus Lungu, transmițând organizatorilor și participanților că au tot sprijinul său, al Primăriei și al Consiliului Local Suceava pentru continuarea acestui proiect.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.