Festivalul de Teatru ”Gr.Vasiliu Birlic”, la debut!

Share:

Câteva zeci de elevi și studenți la actorie au dat startul celei de a VII-a ediții a Festivalului de Teatru pentru Tineret ”Gr.Vasiliu Birlic” printr-o paradă a costumelor de teatru și invitând publicul, prin pliante împărțite pe tot traseul parcurs pe străzile orașului, la manifestările ce se vor derula timp de șapte zile la Casa de Cultură din Fălticeni.

În perioada 21-27 august, peste 30 de nume importante ale culturii din România, Republica Moldova și Ucraina vor participa la evenimentele organizate în oraș în memoria marelui actor Grigore Vasiliu Birlic, născut în urmă cu 112 ani în Fălticeni, informează Agerpres.

Printre invitații de onoare care vor veni la această ediție a festivalului de la Fălticeni se numără Draga Olteanu Matei, Adela Mărculescu, Magda Catone, Claudiu Bleonț, părintele Constantin Necula, Bogdan Stanoevici, Dan Tudor, Ileana Popovici, Dragoș Huluba, Violeta Huluba, Carmen Olaru, Ion Moldovan și Vlad Rădescu.

În concurs sunt înscrise zece trupe de teatru din Republica Moldova, Râmnicu Sărat, Piatra Neamț, Osica de Sus, Galați, Pașcani, Focșani, Iași și Sebeș.

Juriul festivalului este format din Ileana Popovici, Vlad Rădescu, Lorette Enache, Gheorghe Balint și Radmila Popovici.

În program mai sunt incluse concursul pentru trupele de teatru din țară, spectacolele invitate din teatrele și instituțiile de cultură din țara și străinătate, cinemateca de noapte, lansări și prezentări de carte, expoziții, recitaluri artistice și o excursie culturală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.