Festivalul „Vama sub Lumini de Oscar”

O expoziție inedită de fotografie, prezentată și vizitată sub apă, o premieră pentru România și Europa, va fi vernisată la Vama Veche, în cadrul Festivalul Internațional de Arte Vizuale ‘Vama sub Lumini de Oscar’ (VSLO).

‘Pe 24 august, de la ora 17,30, în piscina de la Vila Maris din Vama Veche se va vernisa, pentru prima dată în România și chiar în Europa, expoziția subacvatică de fotografie colectivă ‘VSLO Aquatic’, realizată cu sprijinul Aqua Carpatica. Cele 12 imagini prezentate cu acest prilej au fost realizate de o parte dintre lectorii care predau cursuri de fotografie la ‘Vama Sub Lumini de Oscar’, printre aceștia numărându-se: Vali Bărbulescu, Vlad Eftenie, Nicolae Coșniceru, Cătălin Săvulescu și Cornel Lazia. Va fi pentru prima dată când publicul va putea vizita o expoziție sub apă, folosind echipamente speciale de snorkeling și scufundare, puse la dispoziție gratuit de organizatori. Tema expoziției este una liberă, iar cei prezenți se pot bucura de o inedită perspectivă a fotografiilor printate de Canon special pentru un asemenea vernisaj’, se arată într-un comunicat transmis, marți, de organizatorii festivalului, informează Agerpres.

În cadrul VSLO, marți seară, de la ora 21,00, la scena Acolo Bar, Lightwave Theatre Company prezintă un spectacol de teatru cu păpuși în mărime naturală, iar în cadrul unui workshop, participanții vor construi o păpușă pe care o vor mânui într-un moment artistic pe scena festivalului.

‘În ediția a 8-a a Festivalului ‘Vama Sub Lumini de Oscar’ au loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, fotografie de teatru, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei, nume recunoscute pe plan național și chiar pe plan internațional! De la Marian Sterea și Florin Ghioca la Nicolae Coșniceru sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshopurilor și seminariilor pe care le susțin să îi îndrume pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor. Și pentru că de câțiva ani VSLO nu înseamnă numai fotografie, și la această ediție se organizează cursuri gratuite de film, teatru, muzică, pictură și modelaj tradițional, cu lectori specializați care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru’, se mai arată în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.