USR, moțiune împotriva ministrului Toader

Senatorul USR George Dircă a anunţat că formaţiunea ia în calcul o moţiune împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader după ce acesta a anunţat că se propune eliminarea preşedintelui din procedura de numire a procurorilor şefi şi trecerea Insecţiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justiţiei.

„Suntem foarte îngrijoraţi pentru că numirile procurorilor nu le va mai face preşedintele României, aşa cum se fac în prezent, pe de altă parte, DNA-ul şi DIICOT-ul vor ajunge practic la numirea pixului lui Dragnea în acest moment, pentru că se fac de către Ministerul Justiţiei, ministrul Justiţiei este din partea PSD şi, mult mai grav, apreciem că Inspecţia Judiciară va ajunge armă de represiune politică asupra magistraţilor, ieşind de sub coordonarea CSM-ului şi ajungând sub coordonarea Ministerului Justiţiei. Ne vom opune vehement, pentru că politizăm activităţi independente care ar trebui să vegheze la buna desfăsurare a actului de justiţie”, a declarat senatorul USR George Dircă, conform Mediafax.

Senatorul USR a confirmat că formaţiunea ia în calcul organizarea unei moţiuni, simple sau chiar de cenzură, împotriva ministrului Justiţiei, motiv pentru care vor iniţia discuţii şi cu alte partide din opoziţie.

„Cu siguranţă că după încheierea acestei conferinţe ne vom întâlni cu alţi colegi şi vom analiza situaţia şi vom vedea care e punctul lor de vedere şi vom încerca să avem un plan comun dacă şi dumnealor într-adevăr doresc să facă opoziţie”, a spus senatorul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.