Stoltenberg acuză dur Rusia

0

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat joi Rusia că ”a subminat stabilitatea și securitatea în Europa” prin ”comportamentul său agresiv”, relatează AFP.

După Războiul Rece, ”noi am lucrat activ pentru a făuri un parteneriat strategic cu Rusia”, a declarat Stoltenberg, în cadrul unui colocviu organizat în orașul italian Rimini (nord-est) pe tema apărării și a păcii în lume. ”Cu toate acestea, comportamentul agresiv al Rusiei a subminat stabilitatea și securitatea în Europa”, a adăugat el.

”NATO nu caută confruntarea cu Rusia”, a subliniat șeful Alianței Atlantice, care a reamintit că, în 2014, Rusia ”a anexat ilegal Crimeea”. ”A fost prima dată după cel de-Al Doilea Război Mondial când o națiune europeană a luat prin forță un teritoriu al unei alte țări”, a reamintit Stoltenberg.

”Rusia continuă să destabilizeze Ucraina de est. Este vorba de un conflict în care aproape 10.000 de ucraineni au fost uciși și aceasta a schimbat enorm contextul nostru de securitate”, a continuat el, subliniind că NATO are o dublă abordare în raport cu Rusia: apărarea și dialogul. ”Eu cred puternic în dialog”, a conchis Stoltenberg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.