Polițiști, atacați în fața Palatului Buckingham

0

Bărbatul de 26 de ani care a rănit vineri seară polițiști în fața Palatului Buckingham, la Londra, era înarmat cu ‘o sabie de 1,20 metri’ și a strigat ‘Allah Akbar’, a comunicat duminică poliția britanică, transmit Reuters și AFP, preluate de Agerpres.

Bărbatul, care se află acum în arestul poliției antiteroriste, și-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o mașină a poliției, oprindu-se în fața ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam, reședința reginei Elisabeta a II-a, a indicat poliția.

Polițiști neînarmați au încercat să-l captureze pe șofer, aflat singur în mașină, și care s-a aplecat pentru a lua ‘o sabie de 1,2 metri așezată în fața scaunului din dreapta’.

‘Polițiștii au acționat foarte rapid pentru a-l reține. În timpul unei lupte, trei polițiști au suferit răni minore. Bărbatul, care a strigat de mai multe ori „Allah Akbar”, a fost neutralizat cu un spray (cu piper)’, adaugă comunicatul poliției. Doi dintre polițiștii răniți au fost spitalizați pentru scurt timp, adaugă sursa citată.

În momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral.

‘Polițiștii din cadrul direcției contrateroriste sunt însărcinați cu ancheta, în prezent având loc percheziții în regiunea Luton’, a declarat comandantul direcției respective, Dean Haydon.

‘Credem că bărbatul a acționat singur și nu căutăm alți suspecți în acest stadiu’ al anchetei, a adăugat el, precizând că ‘este normal ca incidentul să fie tratat, deocamdată, ca un act terorist’.

Haydon a mai declarat că un dispozitiv de poliție întărit era deja prevăzut pentru weekendul prelungit din Marea Britanie, unde luni este zi de sărbătoare, și că nivelul amenințării teroriste în țară rămâne la ‘grav’. Acesta fusese ridicat la nivelul ‘critic’ — indicând riscul unui atac iminent, pentru prima dată după 2017 — după atentatul de la Manchester din luna mai.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.