Primul festival de arta animației din România

Share:

Primul festival de arta animației din România, „Puppets Occupy Street”, și-a deschis vineri seara la Craiova cea de-a patra ediție, cu o paradă prin centrul orașului, pe muzica imnului festivalului, a păpușilor supradimensionate și carelor alegorice, concepute special pentru fiecare ediție.

Parada a pornit la ora 21,00, de pe strada A.I. Cuza, în compania artiștilor și craiovenilor și a avut ca punct terminus piața Mihai Viteazu.

Festivalul este dedicat exclusiv companiilor de teatru private și artiștilor independenți, este creat pentru comunitate și se va desfășura pe străzile orașului, pentru al patrulea an consecutiv, timp de o săptămână.

Potrivit reprezentanților Teatrului pentru copii și tineret „Colibri”, organizatorul evenimentului, în cadrul festivalului vor avea loc 255 de evenimente, în 18 spații: 100 de spectacole, 60 de ateliere, trei parade, trei concerte, 89 de evenimente conexe (expoziții, proiecții video, happeninguri, arte plastice și arte vizuale, videomapping, jocurile copilăriei, sand art, facepainting etc.).

Finanțată de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova, ediția din acest an a „Puppets Occupy Street” este dedicată elementului primordial Aerul și va fi un maraton al păpușilor și poveștilor „menit să pună în valoare complexitatea actorului păpușar, frumusețea teatrului de animație”.

„Air Edition 2017 aduce la Craiova companii de teatru private și artiști independenți din 14 țări: Brazilia, Argentina, Turcia, Italia, Spania, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Polonia, Marea Britanie, Elveția, Germania, Franța și România. (…) Nici anul acesta nu vor lipsi surprizele, atât prin spectaculozitatea păpușilor, cât și prin ineditul și calitatea spectacolelor, astfel încât Craiova devine o scenă publică unde se întâlnesc bucuria, candoarea, arta animației și evenimente de cea mai bună calitate. De la ediția pilot, din 2014, urmată de edițiile dedicate elementelor primordiale Apa și Focul, Festivalul Puppets Occupy Street a adunat peste 100.000 de spectatori”, afirmă organizatorii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.