Virusul West Nile atacă la Galați!

0

Un apicultor din judeţul Galaţi a fost diagnosticat cu meningită cu virus West Nile, după ce a fost fost înţepat de un ţânţar care transmite boala. Epidemiologii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au luat primele măsuri, bărbatul fiind internat la Boli Infecţioase.

Bărbatul de 63 de ani, din comuna Folteşti, judeţul Galaţi, a mers la medic la începutul lunii august, iar confirmarea meningitei cu virus West Nile a venit de curând, în prezent apicultorul de ocazie fiind internat.

„Avem un caz de meningită cu virusul West Nile, la un bărbat de 63 de ani din judeţul Galaţi, zona Folteşti. Bărbatul este apicultor ocazional. Diagnosticul a fost confirmat pe 22 august iar în prezent el este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, acolo unde primeşte tratament de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, potrivit Mediafax.

După confirmarea diagnosticului, Centrul de Transfuzii din Galaţi a fost notificat deoarece în următoarele 30 de zile nu are voie să primească donatori care locuiesc în aceeaşi zonă cu bolnavul.

Specialiştii spun că virusul West Nile este transmis prin înţepătura de ţânţar şi are simptome asemănătoare unei meningo-encefalite clasice, adică vărsături, greţuri şi febră.

Potrivit medicilor, singura măsură de protecţie este prevenirea înţepăturilor de ţânţari. De aceea, se recomandă populaţiei să poarte îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi şi să utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor. De asemenea, oamenii trebuie să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin montarea unor plase de protecţie, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze gunoiul menajer.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.