Carnavalul de la Notting Hill, la debut

Share:

Spectacolul de culoare, energie, muzică şi dans, dat în onoarea celor care au făcut din Londra oraşul care este astăzi, se desfăşoară în perioada 27-28 august, în vestul capitalei Marii Britanii. Notting Hill Carnival este cel mai mare din Europa, şi pe locul doi în lume, după cel de la Rio de Janeiro. În 2006, a fost votat evenimentul emblematic pentru Londra.

Evenimentele au loc în zonele Notting Hill, Ladbroke Grove și Westbourne Park, între orele 9.30 și 20.30. Parada principală pornește din Great Western Road, ajunge pe Chepstow Road, apoi pe Westbourne Grove și Ladbroke Grove.

La eveniment sunt așteptați 2.000 de participanți, 40.000 de voluntari și 9.000 de polițiști care vor asigura ordinea și buna desfășurare a evenimentelor.

Duminică este „Ziua Copilului” – un început mai relaxat înaintea paradei principale. Între orele 6.00 și 9.00, vizitatorii matinali pot participa la procesiunea Jouvert, un eveniment tradițional din Caraibe, iar între orele 9.00 și 7.00, se desfășoară o paradă plină de culoare pentru copii.

Luni este Grand Finale, la care participă peste 60 de trupe, 37 de sisteme de sunet și nenumărate dansatoare acoperite cu paiete.

Carnavalul îşi are originile în curse care se organizau în Notting Hill şi în zonele dimprejurul vestului Londrei, în 1958. Emigranţilor din Caraibe li se ofereau locuri de muncă în Marea Britanie, în speranţa reconstruirii cât mai rapide a ţării, dar manifestările rasiste din partea albilor nu au întârziat să apară. Emigranţii au adus cu ei carnavalul care a reuşit, în scurt timp, să aducă laolaltă toate straturile societăţii într-o atmosferă de sărbătoare.

Organizat pentru prima dată în anul 1954, cu o lungă tradiţie în Trinidad, Carnavalul Notting Hill a rămas fidel originilor sale caraibiene, aducând culoare şi diversitate Londrei

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.