Floyd Mayweather se retrage din box!

0

„Am avut o carieră superbă, dar vreau să le spun tuturor tinerilor care mă provoacă, nu este nicio problemă, m-am retras”, a declarat Floyd Mayweather la finalul meciului pe care l-a câștigat în fața luptătorului irlandez de arte marțiale mixte Conor McGregor prin KO tehnic în repriza a 10-a, confirmând că lupta de la Las Vegas a fost ultima, informează AFP.

„După 21 de ani în ringurile de box, iată că se amintește de mine ca de un ‘winner’ (învingător) și de cineva care are o strategie pe care o aplică pentru a câștiga”, a precizat el într-o conferință de presă.

„Eu nu am fost același Mayweather de acum 20 de ani sau chiar de acum doi ani, dar am avut o inteligență a meciului”, a adăugat campionul american.

Mayweather, care conduce o importantă societate de promovare a meciurilor de box și este patronul unui club de striptease din Las Vegas, a afirmat că nu va părăsi lumea boxului.

„Acum îl voi căuta pe noul Mayweather, iar acest lucru poate lua ceva timp, dar sunt boxeri talentați precum Badou Jack sau Gervonta Davis”, a mai spus el, referindu-se la boxeri al căror promotor este deja.

Fostul campion mondial Mayweather (40 ani), revenit în ring la doi ani de la retragere (ultimul meci l-a disputat în septembrie 2015), a obținut a 50-a sa victorie la profesioniști (27 KO), fără să cunoască înfrângerea. Mayweather a reușit să depășească palmaresul lui Rocky Marciano, fostul campion mondial al greilor, care a avut 49 de victorii și nicio înfrângere.

Consiliul Mondial al Boxului (WBC) i-a oferit învingătorului, la finalul meciului, „The Money Belt” (Centura Banilor), o centură la realizarea căreia au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire și 300 de smaralde, precum și piele de crocodil adusă din Italia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.