“Ceața toxică” face ravagii în Marea Britanie

0

Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe coasta de est a Sussex, afectată de o “ceaţă toxică”, au anunţat autorităţile citate de BBC News.

Plaja Birling Gap a fost evacuată duminică, după ce mai multe persoane s-au plâns de dificultăţi la respiraţie, usturimi la ochi şi stare de vomă, în urma apariţiei unui tip de „ceaţă”.

Reprezentanţii Spitalul General al Districtului Eastbourne au anunţat că au tratat 133 de persoane.

Poliţia Susex a demarat o anchetă privind „ceaţa chimică”, a cărui cauză nu este cunoscută deocamdată.

Potrivit autorităţilor, ar fi venit dinspre mare, dar informaţia nu a fost confirmată oficial. Incidente similare anterioare au implicat substanţe toxice luate de vânt de la o unitate industrială din Franţa.

Martori s-au plâns că ceaţa a adus cu sine un miros de clor. Kyle Crickmore, care se afla pe plaja Birling împreună cu familia, a declarat că aceasta s-a golit în 10 minute după ce oamenii au început să se simtă rău.

El a povestit că „ceaţa a venit de nicăieri” şi era „un miros puternic de clor în aer”. „În mod clar era neobişnuit, ţinând cont că, înainte cu 10 minute, fusese clar şi însorit”, afirmat el. „(Plaja – n.r) s-a golit în aproximativ 10 minute, ceea ce a fost uimitor, ţinând cont câţi oameni erau”, a adăugat Crickmore.

Pompierii din East Sussex au declarat că este „foarte puţin probabil” să fi fost vorba de clor, în timp ce poliţia a dat asigurări că, deşi sunt inconfortabile, efectele nu sunt grave.

Forţele de ordine le-au cerut totodată locuitorilor să evite plajele, într-un weekend prelungit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.