Halep, eliminată de Șarapova la US Open

0

Simona Halep a părăsit, marţi, ultimul turneu de Mare Șlem al anului în primul tur, fiind învinsă în trei seturi de Maria Șarapova, scor 4-6, 6-4, 3-6.

Simona Halep nu a făcut faţă jocului incredibil prestat de Maria Şarapova. Românca Siona a început temător meciul. Deși avea extrem de puține meciuri jucate în ultimele luni, prestaţia rusoaicei din primul set a adus aminte, inevitabil, de anii săi de glorie. Maria Șarapova a făcut rapid break, fiind majoritatea timpului la conducere. A lovit agresiv de pe ambele părți ale terenului, dovadă fiind și numărul ridicat al loviturilor direct câștigătoare din primul set, nu mai puținde 28. Simona Halep s-a văzut nevoită să servească la 4-5 pentru a rămâne în set, însă nu a rezistat presiunii, Șarapova adjudecându-și astfel prima manșă, după o oră de joc.

Nivelul colosal de joc arătat de Șarapova a continuat și în setul secund, rusoaica  distanțându-se rapid la 4-1. Din acel moment, în jocul Șarapovei au început să apară numeroaase greșeli neforțate, care i-au permis Simonei să revină în meci. Halep a salvat o minge de 1-5, a egalat la patru și a început să pună din ce în ce mai multă presiune pe adversara sa. Românca a făcut apoi break și a închis setul la chiar prima șansă avută.

Pauza de vestiar luată de Șarapova după setul secund i-a prins bine rusoaicei, care a revenit cu forțe proaspete de la vestiare. rusoaica a început din nou să lovească solid, numărul neforțatelor scăzând considerabil. La fel ca în setul secund, Șarapova s-a distanțat la 4-1, etalând în multe momente un joc supraomenesc. Șarapova nu a mai cedat inițiativa precum în setul secund și a închis setul la trei, având în dreptul său nu mai puțin de 60 de lovituri direct câștigătoare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.