ONU critică atacurile lui Trump la adresa jurnaliștilor

Share:

Remarcile jignitoare ale președintelui american Donald Trump la adresa jurnaliștilor ar putea duce la incitare și încuraja atacarea anumitor comunități, a declarat miercuri Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad al-Hussein, informează Reuters.

”Este cu adevărat uimitor când te gândești că libertatea presei — nu numai o piatră de temelie a Constituției SUA, dar în mare măsură ceva apărat de Statele Unite de-a lungul anilor — este acum ea însăși ținta atacurilor din partea președintelui”, a subliniat Zeid Ra’ad al-Hussein într-o conferință de presă.

”Este genul de schimbare uluitoare. Și în cele din urmă succesiunea este una periculoasă”, a adăugat el.

Într-un discurs rostit la Phoenix (statul Arizona) în 22 august, Donald Trump a acuzat mass-media că a mințit în privința afirmațiilor sale despre evenimentele violente desfășurate la Charlottesville (statul Virginia) cu câteva zile înainte. Criticat după ce a afirmat că ambele părți sunt vinovate pentru violențele de la Charlottesville, Trump a acuzat canalele de televiziune că au ignorat apelurile sale la unitate.

”Nu am spus ‘vă iubesc pentru că sunteți negri sau ‘vă iubesc pentru că sunteți albi’. Îi iubesc pe toți oamenii acestei țări”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

El a criticat media pentru maniera în care a relatat despre evenimentele din Virginia. ”Aceștia chiar sunt oameni necinstiți. Ei sunt răi. Cred cu adevărat că lor nu le place țara noastră. Singurii oameni care le oferă o platformă acestor grupuri ale urii sunt cei din media”, a adăugat președintele american.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.