1500 de ruși, evacuați de la granița cu Coreea de Nord

Share:

Rusia a decis să evacueze populația aflată în apropiere de frontiera nord-coreeană, în urma celei mai recente manevre efectuate de Phenian. Aproximativ 1.500 de oameni au fost relocați, după ce Kim Jong Un a lansat o rachetă care a survolat teritoriul Japoniei, relatează Daily Mail, care citează presa rusă.

Departamentul Vladivostok se află la granița Rusiei cu țara comunistă, iar autoritățile din această zonă au decis să evacueze populația care trăiește în apropiere de frontieră.

„A fost dat un ordin verbal pentru relocarea a 1.500 de oameni în zone sigure. Ordinul a fost dat de departamentul regional al ministerului rus pentru situații de urgență”, a relatat o publicație rusă.

Ulterior, decizia de evacuare a oamenilor a fost descris drept un exercițiu de pregătire, însă se pare că aceasta a fost luată după ce Phenianul a lansat o rachetă care a survolat teritoriul Japoniei.

În urma acestui tir efectuat de Phenian, Rusia s-a declarat „extrem de îngrijorată” de situaţie și a denunțat  „tendinţă spre o escaladare” a tensiunilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.