Andrei Șerban duce „Don Giovanni” pe scena ONB

0

Andrei Şerban aduce pe scena Operei Naționale din București o montare eveniment: „Don Giovanni”, de Mozart. Premiera are loc joi seară, iar vineri spectacolul se joacă din nou. Opera a avut câteva repetiții cu public, în care regizorul a testat reacția sălii. E o montare modernă, care se adresează publicului contemporan.

Prin figura lui Don Giovanni, seducătorul fără scrupule, Andrei Șerban spune c-a vrut să atingă lucrurile de care suferim într-un fel în ziua de azi. Pe de o parte don-juanismul înțeles ca o căutare a plăcerii, refuz al responsabilității, dorința de a poseda cât mai mult, de a fi recunoscut. De cealaltă parte, o interogație despre omul fără limite. Ce înseamnă să fii liber?

„De fapt, tot ceea ce facem noi în politică, în întreprindere, în economie. Toate deciziile CEO-urilor, cei care au puterea astăzi și care nu își dau seama că planeta Pământ este în pericol și că trebuie o responsabilitate extraordinară de a servi viața și nu pe noi înșine, nu ego-ul nostru, ca Don Giovanni (…) Cum are o femeie, cum o părăsește, vrea alta. Exact ca și noi: avem lăcomia asta de a avea mereu mai mult. Morala este că, la un moment dat, pedeapsa nu vine din cer, ci din noi înșine, din faptul că vedem că este imposibil de trăit astfel”, spune Andrei Șerban.

Pentru prima dată în carieră, Andrei Șerban semnează și decorurile, panouri mari verticale. E lumea de azi cu clădiri moderne și personaje din clasa de sus, o lume a breaking news-ului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.