Theresa May respinge varianta demisiei!

0

Premierul britanic Theresa May a afirmat joi că intenționează să rămână în fruntea Partidului Conservator până la următoarele alegeri parlamentare prevăzute în 2022 pentru a tăia scurt zvonurile privind o posibilă demisie în 2019, dată la care Marea Britanie trebuie să iasă din Uniunea Europeană, transmite AFP.

Nu există „absolut niciun fundament la aceste informații”, a declarat Theresa May la postul de televiziune Sky News.

Într-un alt interviu acordat BBC, întrebată despre intenția de a conduce Partidul Conservator la următoarele legislative, ea a răspuns: „Da. Sunt aici pe termen lung”.

„Este important. Ceea ce eu și guvernul meu vrem este nu doar să ne ținem promisiunile în legătură cu Brexit-ul. Vrem să oferim un viitor mai bun Marii Britanii”, a continuat ea în cursul unei vizite în Japonia.

Șefa conservatorilor și-a văzut autoritatea serios afectată după rezultatul neașteptat la alegerile de la 8 iunie, când a pierdut majoritatea absolută în Parlament, în timp ce singură a devansat cu un an termenul acestui scrutin în speranța unei victorii confortabile pentru a negocia ieșirea din UE.

Eșecul a pus sub semnul întrebării leadershipul ei în rândul partidului, iar apelurile la demisie s-au înmulțit, mai scrie AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.