Dorina Lazăr, despre demiterea sa de la Odeon

0

Actrița Dorina Lazăr, care a fost demisă în urmă cu două zile de la conducerea Teatrului Odeon, spune că nu știe de la ce a pornit conflictul cu Primăria Capitalei.

„Nu știu de la ce a pornit. Vă jur că eu nu știu de ce sunt în conflict cu Primăria”, a spus Dorina Lazăr, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, la sediul UNITER din Capitală, informează Agerpres.

Ea a mărturisit că și-a dedicat viața Teatrului Odeon. „Sunt cea mai veche ‘mobilă’ a Teatrului Giulești/Odeon, din 1969. Sunt de 20 de ani pe post de conducere, început odată cu un concurs atunci când Dabija a venit în a doua lui ‘domnie’, după doi ani de proces, (…) când am dat concurs și am fost numită director artistic. La un moment dat Sandu Dabija s-a săturat de administrație și a plecat să-și facă profesia pentru care Dumnezeu l-a hărăzit. Și am rămas director plin. Pe post de actriță și cu leafă de actriță, jucând și făcând management în același timp pe leafă de actriță”, a declarat Dorina Lazăr.

Actrița a precizat că noul director interimar Cristian Șofron s-a prezentat vineri dimineață la sediul Teatrului Odeon. „În clipa în care noi suntem aici și vorbim, la noi la teatru se găsește noul director interimar, domnul Cristian Șofron, împreună cu funcționarii de la Primărie, și îmi adună lucrurile”, a spus Dorina Lazăr.

Ea a mărturisit că nu înțelege de ce a apărut această problemă acum în condițiile în care primise confirmarea în postul de conducere cu doar câteva zile înainte. Actrița a prezentat presei și trei documente primite de la PMB — evaluarea anuală în care se precizează că a obținut nota 9,23 și Comisia de evaluare recomandă continuarea managementului, decizia de reîncadrare în funcția de manager și decizia de încetare a contractului de management încheiat între primarul general și Teodora Lazăr.

Prezent la conferință, actorul Ion Caramitru, președintele UNITER, a arătat că Uniunea apără interesele membrilor ei.

El a anunțat că va face, în numele UNITER, o adresă către PMB în care va cere revenirea pe post a actriței Dorina Lazăr.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.