Dragnea, despre prioritățile sesiunii parlamentare

0

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că sesiunea parlamentară de toamnă va avea o activitate legislativă „bogată”, menționând între priorități legile justiției, Fondul suveran de dezvoltare și investiții, legea pensiilor și legea prevenției.

„A început sesiunea parlamentară. Am adoptat componența Biroului Permanent. Va fi o toamnă cu o activitate bogată legislativă, cu legi importante care vor fi dezbătute și aprobate în Parlament: legea parteneriatului public-privat, legea prevenției, legea prin care se înființează Fondul suveran de dezvoltare și investiții, legile justiției și alte legi la care se lucrează și în cadrul coaliției de guvernare și în cadrul Guvernului. Legea pensiilor este o lege deosebit de importantă, de asemenea”, a precizat Liviu Dragnea, la Parlament.

El a spus că alte priorități legislative vor fi discutate la reuniunile PSD din week-end care se vor desfășura la Constanța.

„Vom discuta în acest week-end și alte priorități legislative împreună cu colegii din partid și cu colegii de la ALDE și de luni începem programul legislativ”, a adăugat Dragnea, conform Agerpres.

Liderul PSD a punctat că la aceste reuniuni se va aborda și tema înființării Autorității Naționale pentru Interceptarea Convorbirilor, propusă de Călin Popescu Tăriceanu.

„Vom discuta despre această propunere în week-end, voi discuta cu colegii mei în partid. Nu am automat ceva împotrivă, o să vedem care sunt detaliile. Ideea nu mi se pare greșită. O să discutăm detaliile acestei inițiative legislative pentru că nu este o inițiativă neimportantă și să vedem dacă cei care au inițiat-o au gândit toată arhitectura”, a adăugat Dragnea.

Potrivit acestuia, la reuniunile din week-end Guvernul va prezenta punctul de vedere în privința Pilonul II de pensii, despre accize, impozitul pe dividende și despre alte măsuri guvernamentale. „Așa am convenit, că în acest week-end la întâlnirea între Guvern, CExN și grupurile parlamentare să se discute și acest lucru. (…) Și eu și colegii mei așteptăm cu interes să ne prezinte Guvernul care este părerea lor”, a adăugat Dragnea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.