România, victorie chinuită cu Armenia

0

România s-a impus, vineri, în meciul cu Armenia, scor 1-0 în Grupa E a preliminariilor pentru CM 2018, după golul lui Alexandru Maxim din minutul 90+1. În ciuda acestei victorii, şansele „tricolorilor” măcar la locul 2 sunt minime, după ce Muntenegru s-a impus în Kazahstan cu 3-0, iar Danemarca a spulberat, acasă, Polonia, cu 4-0!

România a ratat o primă ocazie importantă în minutul 9, când Mkhitaryan a trimis o pasă greșită la mijlocul terenul, iar tricolorii au plecat pe contraatac, însă Bogdan Stancu a trimis pe lângă poartă, de la marginea careului. Armenii au răspuns prin Barseghyan, care i-a depășit pe Toșca și Benzar, dar Tătărușanu a intervenit excelent și a respins din poziție de unu la unu cu atacantul armean. Cu cinci minute înainte de pauză, Florin Andone a trimis mingea în poartă printr-o execuție spectaculoasă cu călcâiul, dar golul a fosta nulat corect pentru ofsaid.

În minutul 53, Voskanyan a comis henț în propriul careu, iar centralul Ivan Bebek a arătat punctul de la 11 metri și l-a eliminat pe armean, pentru cumul de cartonașe galbene. Penalty-ul executat de Bogdan Stancu a fost însă apărat de Meliksetyan. În minutul 66, Andone a ratat incredibil din câțiva metri. Benzar a centrat în fața porții de pe partea dreaptă, dar Florin Andone a fost blocat în ultimul moment de Yedigaryan. Intrat în minutul 81, la prima atingere a mingii, Alex Maxim a trimis în poartă, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid! Mijlocașul lui Mainz a împins în plasă un balon șutat de Benzar, aflat în poziție regulamentară. Mingea părea să fie oricum pe spațiul porții. Maxim a marcat golul victoriei în prelungiri, printr-o deviere cu călcâiul, din câțiva metri, după o centrare excelentă a lui Benzar! Maxim a marcat al treilea gol la echipa naţională.

România: Tătăruşanu – R. Benzar, Chiricheş (cpt.), Toşca, Cr. Ganea – Pintiliis, N. Stanciu – Chipciu (A. Popa 68), Băluţăs (Ivans 74), B. Stancu (Maxim 81) – Fl. Andone.

Armenia: Meliksetyan – Hambartsumyan, Haroyans, Voskanyans, Daghbashyan – Malakyan (Yedigaryan 46), Hovhannisyan – Mkhitaryan (cpt.), Pizzelli (Adamyan 74), Manoyan (Koryan 58), Berseghyan

Au arbitrat: Ivan Bebek – Tomislav Petrovic, Miro Grgic (toţi din Croaţia).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.