Legea referendumului, din nou modificată

0

După aprobarea în Parlament, o inițiativă cetățenească de modificare a legii fundamentale trebuie să treacă și pe la Curtea Constituțională.

Azi am adoptat o lege importantă care completează legea referendumului și anume procedurile privind modificarea Constituției. Era o lacună legislativă, inițiativele de modificare a Constituției prin inițiativă cetățenească nu aveau stabilită o procedură prin lege. Odată cu adoptarea de astăzi, după promulgare, am reușit încă un pas până la organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție. Îmi exprim speranța că nu vor fi probleme la Cotroceni și legea va fi promulgată. Sper să nu o atace nimeni la Curtea Constituțională, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți proiectul de modificare și completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.

Proiectul prevede în primul rând că referendumul de revizuire a Constituției trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a inițiativei de revizuire.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.