Putin condamnă dur acțiunile Phenianului

0

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, au condamnat dur acţiunile Phenianului, a transmis Kremlinul, după ce regimul nord-coreean a efectuat un nou test nuclear, cel mai masiv de până acum.

Preşedinţii Rusiei şi Coreei de Sud au condamnat acţiunile regimului de la Phenian, însă Rusia a subliniat că această situaţie poate fi soluţionată doar prin larga utilizare a mijloacelor politice şi diplomatice

Cei doi lideri au transmis că acţiunile „încalcă în mod flagrant rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, subminând eforturile globale de non-proliferare şi constituie o ameninţare la adresa păcii şi securităţii în regiune”, a transmis serviciul de presă al Kremlinului.

„Partea rusă a subliniat din nou că această situaţie extrem de complicată poate fi soluţionată doar prin reluarea discuţiilor şi prin larga utilizare a mijloacelor politice şi diplomatice”, a mai precizat Kremlinul.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, iar aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul de la Phenian.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.