Moțiune simplă pe Educație, depusă la Senat

0

Liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, a anunțat că o moțiune simplă prin care senatori PNL și USR cer demisia ministrului Educației, Liviu Pop, va fi depusă marți, 12 septembrie, la Senat.

Dumitrescu a precizat că până în prezent au semnat documentul 34 de senatori, iar moțiunea se intitulează „O Românie fără educație de calitate este o Românie săracă”.

„Motivele pentru care cerem demisia ministrului Liviu Pop sunt foarte multe. Câteva dintre ele sunt: situația ridicolă cu manualele de clasa a V-a unde nu avem manual de matematică, română, dar avem manual de educație fizică de peste 100 de pagini, avem problemele vechi din minister care țin de autorizațiile de funcționare, avem o ruptură totală între Ministerul Educației și ceea ce cere mediul de afaceri, piața cere ceva, școala dă altceva. Sunt foarte multe probleme. Avem cea mai mare rată de abandon școlar din Europa — unul din cinci copii nu termină școala. (…) Avem o guvernare total haotică și în învățământ. Eu sper ca colegii din Senat ai PSD să țină cont de conștiința lor și de interesul cetățenilor și să voteze demiterea ministrului Liviu Pop”, a afirmat miercuri Dumitrescu, într-o conferință de presă, conform Agerpres.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.