Proceduri simplificate pentru contul separat de TVA

Share:

Antreprenorii își doresc ca măsura privind introducerea unui cont separat de TVA (split TVA) să-i încurce cât mai puțin, iar Guvernul lucrează la o soluție de simplificare a procedurii, a declarat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, într-o conferință de presă.

„Domnul Mișa, ministrul Finanțelor, a avut mai multe întâlniri cu cei din mediul de afaceri pe această temă și au ajuns la un consens. Nu este o chestiune care ține de ministerul nostru, este responsabilitatea domnului Mișa, care comunică permanent cu mediul de afaceri”, a spus Laufer, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat ce feed-back a primit din partea mediului de afaceri cu privire la decizia Guvernului de a obliga toate firmele să vireze TVA într-un cont separat.

„Eu vă pot spune că mediul de afaceri dorește ca această măsură să-i încurce cât mai puțin, dacă pot să spun așa. Adică, doresc o claritate, un mod cât de poate de simplu de lucru și am înțeles că deja se lucrează la o soluție de simplificare a procedurii care va intra în vigoare foarte repede. Mai multe nu știu, pentru că nu este un lucru de care mă ocup”, a arătat ministrul.

Totodată, întrebat dacă a susținut în Guvern această măsură, el a răspuns afirmativ: „Evident că am susținut-o. Fac parte dintr-un Guvern care are un program de guvernare și atunci când este o decizie politică membrii Guvernului o susțin”.

„Dar și colegii mei din Guvern susțin foarte multe măsuri pe care Ministerul pentru Mediul de Afaceri le propune, pentru că așa funcționează Guvernul”, a adăugat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.