Bilete la preț redus la Royal Opera House

0

Royal Opera House din Londra va oferi din 2020 bilete la prețuri foarte mici spectatorilor care sunt dispuși să stea în picioare sau să se așeze pe jos, informează miercuri ziarul The Daily Telegraph, citat de EFE.

Nou director artistic, Oliver Mears, a explicat că inițiativa pusă în aplicare în 1970 de directorul muzical de atunci Colin Davis, face parte dintr-un proiect de transformare a operei pentru o face mai accesibilă marelui public.

Biletele cu reducere, care vor avea prețul de aproximativ 10 lire (circa 13 dolari), vor permite doritorilor să stea în picioare sau să se așeze pe cuverturi de picnic în incinta teatrului, de unde vor fi scoase în prealabil scaunele într-o operațiune logistică care se estimează că va dura aproximativ 12 ore.

Aceste bilete fără loc care s-au popularizat în timpul spectacolelor ”Proms” vor fi puse în vânzare într-o anumită săptămână a sezonului de spectacole în care vor avea loc reprezentații de orice tip.

Mears a declarat ziarului că ideea de a resuscita spectacolele Proms de operă va reprezenta ”o oportunitate de a oferi un mare număr de bilete la prețuri foarte scăzute”.

Noul director artistic, numit în funcție în 2016 la doar 37 de ani, a declarat că un mai mare acces la spectacole va servi, de asemenea, la eliminarea prejudecăților

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.