Crește bilanțul negru al cutremurului din Mexic

Share:

Bilanţul seismului de vineri, din Mexic, cel mai puternic din ultimele opt decenii din ţara latino-americană, a crescut la 61 de morţi. Bilanţul anterior era de 34 de morţi. Cel puţin 250 de oameni au fost răniţi.

O serie de clădiri au fost avariate puternic în sudul Mexicului. Potrivit primelor informaţii, cel mai grav afectat este oraşul Juchitan, din statul Oaxaca. Acolo, sediul Primăriei, un hotel, un bar şi alte clădiri au fost distruse. Alejandro Murat, guvernatorul statului, a declarat că 45 de decese s-au înregistrat în Oaxaca, majoritatea la Juchitan.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă a declarat că cel puţin 12 oameni au murit în statul învecinat, Chiapas. Anterior, guvernatorul de Tabasco, Arturo Nunez, a precizat că patru persoane, dintre care doi copii şi-au pierdut viaţa în statul lui.

Dalia Vasquez, o bucătărească în în vârstă de 55 de ani, a declarat că a văzut membri ai echipelor de intervenţie în situaţii de urgenţă scoţând trupurile neînsufleţite ale unei vecine în vârstă şi ale fiului ei adult din ruinele casei lor. Propria sa casă a fost avariată grav. Speriată de posibilitatea replicilor, ea şi-a petrecut noaptea alături de alte zeci de oameni, într-un parc. “Acum nu mai avem nimic. Nu avem nimic pus de-o parte”, a spus ea.

Preşedintele Enrique Pena Nieto a survolat Juchita, pentru a vedea dezastrul şi eforturile de salvare. Locuitorii îngroziţi s-au refugiat printre ruinele a 100 de clădiri distruse, inclusiv sediul Primăriei.

“A fost îngrozitor, îngrozitor. A fost ca şi cum un monstru, ca şi cum un tren ar fi trecut peste acoperişurile noastre”, a povestit Jesus Mendoza, în vârstă de 53 de ani. “Am fost să cumpăr un coşciug, dar nu mai sunt pentru că sunt atât de multe cadavre”, a declarat Alma Rosa, aflată la priveghiul unei rude.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.